Üye Ol     Üye Girişi

Anasayfa » Haberler

5.8.2015

Öğretmen Eş Durumu Atamaları 2015 belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, öğretmenlerin özür grubu yer değiştirme başvurularının 13-25 Ağustos tarihleri arasında yapılacağını söyledi.

MEB Özür Grubu Atamaları için başvuruları 13-25 Ağustos tarihleri arasında alacağını duyurdu. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, 37 bin öğretmen ataması ile ilgili takvimin de bu hafta ilan edileceğini açıkladı.

Eş durumundan tayin açıklaması bekleyen öğretmenlere iyi haber Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin'den geldi. Konu ile ilgili açıklama MEB Müsteşarı Yusuf Tekin tarafından twitter adresi üzerinden yapıldı.

Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, öğretmenlerin yıllardır baş etmeye çalıştığı öncelikli sorunlardan olan eş tayinleri ve yaz seminerleriyle ilgili 4 ayrı karar aldı.

Bakan Avcı'nın talimatıyla okullar kapandıktan sonra öğretmenlerin yaz seminerlerini istedikleri şehirde almalarının önü açıldı. Ayrıca yaz seminerinin son 2 günü tatil edildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarihinde ilk defa öğretmenlerin yaz semineri uygulaması için Bakan Avcı'nın talimatıyla istedikleri yerde yaz semineri almalarının önü açıldı. Böylelikle yazlığına ya da memleketine giden öğretmenler yaz seminerini burada alabilecek. Öğretmenler şehir dışında yaz semineri için sadece dilekçe vermeleri yeterli olacak. Fakat mevzuat gereği 2015 yaz seminerlerinin son iki günü olan 29-30 haziranda öğretmenlerin ek ders alamayacakları halde yasal olarak bu iki günde de yaz semineri uygulaması kapsamında eğitim kurumlarına gitmesi gerekiyordu. Bakan Avcı, 29-30 Haziran tarihlerinde öğretmenlerin izinli sayılması için talimat verdi.

'EŞLER AYRI KALMASIN'

Bakan Avcı'nın haziran ayında öğretmenler için verdiği diğer talimatlar ise şöyle: Öğretmenlerin eş durumu tayinlerinden yararlanabilmeleri için 3 yıl kesintisiz sigorta şartı da kaldırıldı.

Ayrıca aday öğretmenlerin eş durumu atamaları için de başvuru hakkından yararlanabilecekler. Böylelikle aday öğretmenler dâhil olmak üzere öğretmen camiasının eş durumundan ayrı yerlerde kalmasının önüne geçilmiş oldu. Bu arada MEB, 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı Çalışma Takvimini açıkladı. 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı 14 Eylül 2015 Pazartesi günü başlayacak. Buna göre, 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı; okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5. sınıflarındaki öğrencilerin eğitim ve öğretime uyum programı, 7-11 Eylül 2015 arasında yapılacak. Birinci kanaat dönemi, 14 Eylül 2015 Pazartesi günü başlayacak ve 22 Ocak 2016 Cuma günü sona erecek. Yarı yıl tatili, 25 Ocak-5 Şubat 2016'da yapılacak. İkinci kanaat dönemi, 8 Şubat 2016 Pazartesi günü başlayacak ve 10 Haziran 2016 Cuma günü sona erecek.

Internethaber.com

 Yorumlar      Yorum Yaz
  •  
  • Henüz yorum eklenmemiş. Bu oyuna yorum yapan ilk siz olun.

HABERLER

Tüm Haberler

Çok İzlenen Videolar


 Tüm videolar

Telif Hakkı © 2006 - 2016

DOSYA İNDİR

Ders Sunuları

Ders Notları

Tüm Dosyalar

Dosya Yükle

EĞİTİM KAYNAKLARI

Öğretmenlik Mesleği

Belirli Gün ve Haftalar

Ölçme Değerlendirme

Sosyal Kulüpler

BİLGİ KÖŞESİ

Atatürk Köşesi

Atasözleri

Bilmeceler

İcatlar ve Keşifler

BAŞLIKLAR

Videolar

Oyun Köşesi

Özel Ders İlanları

İlan Ver

SİTE İŞLEMLERİ

Hakkımızda

Yeni Üyelik

Üye Girişi

İletişim

Sitede paylaşılan dosyaların hukuki sorumlulukları, dosyaları yükleyen kullanıcılara aittir.